6
comments
Skrevet 28.05.2011 klokka 01:00

Ja, jeg sa natta.. Men får ikke sove. Er helt våken. Derfor hadde jeg tenkt til å skrive litt om hva en virkelig god venn er. og hvordan hun eller han skal oppføre seg mot den vennen.


En god venn skal være : 
 

- Respektere måten folk er på, vi er forskjellige på alle måter.
- Være seg selv, og ikke den man ikke er.
- Være snill og hyggelig mot den personen som er alene.
- Ikke baksnakke!
- Ikke klage over ting som andre gjør. Kanskje det er den måten personen gjør det på. Ingen vet.
- Ikke dra med deg en venn inn i en krangel. Bare for å få støtte.
- Ikke bestem over alle sammen. Alt skal være rettferdighet.
- Å tro du er en god venn, det er veldig posetivt. For da gjør du en veldig god jobb i å være en god venn.

Det er det jeg mener!
Å jeg synes det er rett, jeg synes de ''Reglene'' er enkelt å huske. Får det er noe man skal gjøre mot en venn. 

Vennskap er viktig for alle mennesker. Det er viktig å tenke på at vennskap må gå begge veier og vedlikeholdes. Du har sikkert opplevd å bli sviktet av en venn, en som du stolte på og delte hemmeligheter med. Kanskje har dere funnet ut av det og blitt venner igjen, eller har vennskapet forsvunnet helt?

Når vennskap forsvinner er det ofte fordi man er blitt sviktet, tilliten er brutt og man ikke føler at man kan stole på hverandre, eller at man har forandret seg veldig i ulik retning. I perioder når man har mistet en god venn, eller man ikke har noen nære venner, er det lett å føle seg utenfor og trist. Det er mange som ikke har nære venner i det hele tatt og som ikke har noen å dele gleder og sorger med. Hvis du er en av dem, så er det sikkert ingen trøst å høre at du ikke er alene, men det er håp og situasjonen kan forandre seg. Start med å snakke med en voksen om tankene dine og hvordan du ønsker å ha det.

Tenk deg at du gikk alene rundt på skolegården. Helt, helt alene. Elevene fra klassen og andre klasser står å ler av deg og du føler deg ganske så teit der du sitter. Hvorfor ikke gå bort til den personen som sitter alene? Men nejda, det er faktisk noe som heter FEIG! For at man ikke tørr! Det kan jeg innrømme, jeg har vært i en sånn knipe før. Det var ikke morsomt. Tenk om vennene mine skulle bli sinte eller sure på meg fordi jeg går bort til en som sitter alene. Tenk på det.. Hvis du så en som satt alene, ser veldig trist ut. Hva ville du gjort? Tenk på det, hvis du satt der helt alene. Hva ville du hatt ønsket? Det er noe mange tenker på. Men vet dere hva, dere skal ikke tenke på det. Dere skal gå bort med en gang og bare si et lite Hei. Det kan få opp humøret til den som sitter der helt alene. Det høres sikkert veldig dumt ut, men det er helt sant.

Vær en støtte for den du ønsker å hjelpe, vær tillitsfull, lytt og fortell hvor man kan få hjelp. Eneste du trenger for å skape et bedre humør både hos deg og hos den som har det vondt. Kanskje den personen ikke er som de andre. Tenk om alle skulle være like da? Det hadde vært helt forferdelig. Ikke noe å klage over, bare være helt like. Teit, synes jeg.

Å forresten, siste tingen jeg mener. Jeg kjenner en person som har veldig dårlig selvtillit. Stoler ikke på seg selv, vet du hva jeg sier? Jo, du har selvtillit. Du vil bare ikke se det selv. Fordi du ikke klarer. Det er noe du må jobbe med selv. Men jeg kan si en ting. Alt ordner seg til slutt, er det ikke sånn det er da?

Snakker om sola, når jeg snakkes om selvtillit. Kan jeg si noe om selvtillit. Selvtillit handler egentlig om hvordan du har det med deg selv og om du tror på deg selv. For de fleste går selvtilliten opp og ned. Man har dager der man føler seg bra, og dager der man føler seg mindre bra. Mange sliter med dårlig selvtillit, enten fordi de lever i vanskelige situasjoner eller fordi de har negative tanker om seg selv. Hvis de negative tankene tar overhånd har du det vi kaller negative tankemønstre. Dersom du lever i en vanskelig situasjon kan du få hjelp til å forandre omgivelsene eller du kan få hjelp til å tenke annerledes hvis du stadig tenker negative tanker om deg selv.

Noen tips til hvordan du kan få bedre selvtillit ;

 • Snakk med en du stoler på og har tillit til om tankene dine.
 • Be om hjelp hvis du lever i en vanskelig situasjon
 • Du kan hjelpe deg selv til å tenke annerledes hvis du synes en oppgave er for stor eller for vanskelig. Da kan du tenke gjennom hva som skal til for å gjøre den overkommelig. For eksempel: Hvem kan være til hjelp eller hvordan kan du dele oppgaven opp i mindre biter?
 • Vurder din egen utvikling og se at du får til noe du har strevd med istedenfor å sammenlikne deg med andre
 • Øv deg i å si noe positivt til deg selv eller be en venn om å si noe positivt om deg
 • Skriv ned positiv ord om deg selv på en liste og la den vokse seg lang. Når du leser den hjelper du deg selv til å huske på at du er mye mer enn bare det du føler når du er langt nede.

  Husk at alle er verdt noe. Uansett hvordan problemer man har. Tenk på det.
  Hvis du noen gang har vært en mobber, kan du tenke deg om. Tenk om det hadde vært meg som hadde blitt mobbet. Kanskje du ikke tørr å gjøre noe annet, fordi du er redd for at du skal bli mobbet selv. Men hvorfor la det gå utover andre? Hvorfor, hvorfor, hvorfor?


  Jeg hadde ikke noe selvtillit selv. Vet ossen det er, men jeg jobbet meg oppover. Nå er jeg den jenta som jeg vil være. Jeg er stolt av meg selv som har klart å fått opp selvtilliten min. Enklere i hverdagen. Hvis du har dårlig selvtillit. Les godt igjennom det jeg har skrivd. Så får du bedre selvtillit!
  Har du lest alt sammen, hvordan var det å lese dette?
28.05.2011 kl.01:00               Kategori: Tekst om selvtillit               6 kommentarer                Permalenke

Profil

Velkommen til min blogg! På denne bloggen vil du lese om min hverdag, foto, mote og alt som faller meg inn. Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Legg meg gjerne til som venn på blogg.


Siste innleggDesign fra
hits