1
comments
Skrevet 23.03.2013 klokka 11:38Hvor viktig er mote for deg? Hvor mange bryr seg egentlig om stilen til andre? Mange går akkurat i det dem vil, og blåser rett og slett hva andre synes. Helt korrekt gjort av dem! Du skal ikke rette deg til noen andre og bli "wannabe". Altså herme etter stilen dems. Det er bare umoderne gjort, helt urespektabelt. Folk må få lov til å gå i det dem ønsker. Noen bruker joggebukser og hettegenser absolutt hele tiden, noen bruker bluser og stramme bukser. Gå i det du føler deg bra i. Ikke rett synet ditt mot andre. 

Mote er det som er moderne og representerer deg som person. Ordet mote brukes særlig om klesmote, men omfatter alle områder der oppfatningene skifter etter kortere eller lengre tid. Det kan gjelde synet på musikk, design, humor, navn eller hva som helst som påvirkes av enkeltindividers eller andres meninger, smak og behag. 

At noe er "in", "moten for tiden" eller "svært populært". Det er trenden i siste liten, man må ikke alltid ha det nye bare fordi andre har det. Men så klart at det er helt toppers å få noe nytt i klesskapet sitt hele tiden. Hva går det utover hvis man bare skal kjøpe og kjøpe hele tiden? Pengebruken. Den synker ned raskere enn du klarer og si 123. Begreper som moderne og umoderne forteller om noe oppleves som nytt, aktuelt og tidsriktig eller ikke. Men hvem bryr seg om det er gamle klær?Who cares. 

Hvor er den beste moten i fra? Hvor kommer alle de fantastiske merkeklærene fra? Trur det er Paris, for dem har vært den ledende motebyen lettere sagt. Der finnes motehus som Christian Dior, Coco Chanel og ikke minst Pierre Balmain. Den norske moteskaperen Per Spook, har også forsøkt og gjøre seg gjeldene i Paris. 

Et økende problem blant oss ungdommer, er det sterke motepresset som sagt. Man skal se ut som kjente superstjerner, ha de samme klærne og være like kule som dem. Det er ikke bare få, det kryr av de. De er så mote "friker" at det ikke er mulig. Særlig oss jenter bulimi og andre spiseforstyrrelser som kan gjøre dem døds syke. Man skal se ut som en fotomodell. Tar sprøyter slik at de skal få flat mage, større pupper og en fin kropp, egen stil er liksom helt ut nå. Selv om vi ungdommer "glemmer" frokost og ofte ikke spiser middag, hvem merker det? Ingen. Bare deg selv, det går utover deg selv. Det værste av alt oppi dette, er at mange kan faktisk bli mobbet for å ikke ha de riktige klærne. At man bli mobbet siden man ikke har de rette klærne kan føre til at noen begynner å stjele for å få nok penger til å kjøpe dyre gensere og bukser. Alt dette er årsaken til et meget stort motepress. 

Selv jeg kjenner MANGE med slike motepress. Det er ikke bra! Det er skremmende og tenke på hvor mange som egentlig vil ha det beste hele tiden, bare for å være kul. Det må vel også være noe positivt med mote? Mange synes de tar seg bedre ut og liker å være i dette kule rampelyset på grunn av de verdifulle klærne. Hva om man rett og slett ikke har råd til å kjøpe dyre merkeklær, blir man "medlem" i den ukule og umoderne mote "gjengen" da? Det er bare teit og sortere å plukke ut de som ikke har peil på mote, og de som har faktisk stor peil på mote. En bukse på Cubus til 200kr er like gjerne god som en Levis bukse til 1000kr. Det som er forskjellen er det lille merket på buksen. Selv jeg synes det er kult å ha merke bukser og gensere. Men jeg har ikke "dilla" på dyre bukser og gensere. Det er supert og ha noen "sosse" klær til overs. Alltid like fint! Dette er jo positivt. Men som sagt, jeg mener at man MÅ ikke har de nyeste og de råeste klærne for å være med i den moteaktige gjengen. Det er ikke slik alle steder, men på de fleste trur jeg. Blir mer og mer! Det største er hos oss jenter, motepresset. Hm, det er ikke alltid like lett og kle seg bra ut når man får kommentarer på det heller? Det er vanskelig med mote, misunner virkelig de som faktisk er tøffe nok til å bare sette på seg noe i farten, mens vi fleste må prøve klær i evigheter. Bare for å dra til butikken! Hello, liksom? Konklusjonen av dette er at man ikke skal rette synet mot andre som har den kule stilen. Kanskje det er deg? Kanskje det ikke er deg, du bør finne din egen stil som folk kan si fine og positive ting om. Ikke kopier! 

Hva synes du om motepress? Har du hatt motepress? Føler du deg vel i stilen din? Er du fornøyd? Har du vært "redd" for å vise hvordan stil du egentlig har? Hva er dine meninger, burde folk få lov til å gå med "umoderne" klær, eller bare de nyeste nyhetene? ( Bildene er blitt redigert, og funnet på google )


Én kommentar

rebeccamdb

23.03.2013 kl.14:07

Utrolig bra innlegg! Jeg merker egentlig ikke så veldig mye til motepress i jentegjegen min, men litt er det jo :)

Skriv en ny kommentar

MartheRebecca

Velkommen til min blogg! På denne bloggen vil du lese om min hverdag, foto, mote og alt som faller meg inn. Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Legg meg gjerne til som venn på blogg.


Siste innleggDesign fra
hits